Avui hem visitat l’Escola Dones d’Aigua de Sant Iscle de Vallalta i la seva directora, Rosanna Muñoz, ens ha obert les portes de cadascun dels racons de l’edifici.

Estem en època de portes obertes i com a mitjà de comunicació cultural que som, hem cregut convenient lluir de la nostra escola. On neix sinó l’aprenentatge i la cultura de les futures generacions?

De fet, la jornada de portes obertes és demà dia 4 de març, però la seva directora està oberta a qualsevol família que vulgui conèixer l’escola per matricular-hi els seus fills.

L’entrevista

La directora ens ha explicat la jornada de portes obertes, el projecte de l’escola i l’entorn únic així com els projectes que duen a terme els alumnes, alguns dels quals (com el Videomat o Recerkids, dels quals ja ens n’havíem fet ressò) amb diverses nominacions.

Parlem amb Rosana Muñoz, directoria de l’Escola Dones d’Aigua | Iscle359FM

L’escola en xifres

L’escola ha comptat aquest curs 2021-2022 amb un total de 121 alumnes matriculats.

Pel que fa als resultats del centre, la redacció d’Iscle359 ha pogut accedir als resultats de les avaluacions diagnòstiques que realitza el Departament d’Ensenyament que, al cap i a la fi, serveixen de termòmetre per veure el bon funcionament del centre o si cal aplicar-hi millores pel que fa a l’aprenentatge dels seus alumnes. En aquestes proves es valora la competència en llengües catalana, castellana i anglesa, així com en matemàtiques incloent ciències i tecnologia.

Amb els resultats, que són subjectius i independents del centre, hem quedat gratament sorpresos. De fet, en absolutament totes les matèries examinades, l’escola Dones d’Aigua supera la mitjana de Catalunya pel que fa a la franja més alta (Nivell més alt). En algunes d’aquestes matèries el resultat és el doble.

MatèriaNivell CatalunyaNivell Dones d’Aigua
Català (Global)3573
Castellà (Global)2854,5
Anglès (Global)3245,5
Matemàtiques (Global)2736
Matemàtiques
(Numeració i càlcul)
27,145,5
Matemàtiques
(Espai, mesura i representació de dades)
23,927,3
Relacions i canvi19,345,5
Coneixement del Medi Natural29,672,7
Fenòmens Naturals i Tecnologia2972,7
Investigació científica15,336,4
Interpretació de la informació de càracter cientificotècnic19,954,5

Qualsevol família interessada en aquests resultats pot demanar-ho a la direcció del centre.

L’escola en imatges

Volem compartir amb vosaltres els racons de l’escola de Sant Iscle. A l’entrada, hi ha una exposició de totes les orles incloses les dels primers cursos.

Menjador i la Cuina

El primer que visitem és el menjador i la cuina. Al menjador hi ha separades les àrees d’infantil i preescolar, que compta amb zona de llibres i joguines.

Entre les famílies hi corre el malentès de què l’alimentació dels infants està basada en un càtering. Rosanna ens ho ha desmentit i fins i tot hem pogut veure el cuiner en plena feina.

redacció

Zones comunes i treballs

Les zones comunes de l’edifici són un bon aparador dels treballs i creacions plàstiques que realitzen els alumnes.

Sales temàtiques

L’escola compta amb una sala d’informàtica, de música (on, per cert, els alumnes han editat pòsters de grups imaginaris al llarg dels cursos).

L’aula d’informàtica és un suport transversal en les assignatures. Pel que fa a la digitalització, l’escola compta amb diverses tauletes amb aplicacions i jocs d’aprenentatge. Pel curs vinent s’esperen també pantalles tàctils grosses (50 polzades) com a recurs digital per a cada aula.

L’escola compta també amb un laboratori, biblioteca, gimnàs, una aula de plàstica i pels més petits una sala “fosca” i psicomotricitat.

Entorn i exteriors

L’escola compta amb una ubicació privilegiada, amb vista a la muntanya (Turó de Pedracastell i Montnegre així com al mateix poble de Sant Iscle).

Per més informació podeu consultar la web de l’Escola amb tota la informació així com els projectes, eix temàtic, trets d’identitat i qualsevol altra informació rellevant.

Related Posts


More Entrades for Show: L'Entrevista