La fibra òptica, anhelada per gran part dels habitants de Sant Iscle de Vallalta, ja és gairebé una realitat. Amb només tres dies de retard l’empresa de kilòmetre zero Méswifi està ja ultimant el desplegament de la instal·lació a la vila.

CTO de Fibra Òptica de MÉSWIFI

Com ja s’ha comentat diverses vegades, la fibra òptica i el progrés tecnològic no està ni ha d’estar renyit amb un entorn rural com és el nostre. Aquesta fotografia n’és una metàfora: Mostra un CTO (Caixa Terminal Òptica, aquí és on s’hi connecten les fibres que aniran a les llars) penjat en un pal darrere d’un arbre.

Així doncs, dintre de dues setmanes es començaran a connectar els primers clients, trencant així el monopoli del coure que ha tingut Movistar des de’ls inicis dels temps. El malestar de la població anava creixent dia rere dia davant de la precària velocitat de les ADSL que no permeten realitzar teletreball, ni estudis remots, oci, ni cap mena de gestió de forma fiable.

Per activa i passiva porten les isclenques i isclencs demanant a Movistar la instal·lació de la fibra òptica des de fa diversos anys. Totes les poblacions veïnes disposen de la fibra de Movistar des de fa anys (Sant Cebrià, Arenys de Munt, Vallgorguina, Canet de Mar) i Sant Iscle s’havia quedat a la cua en els plans de l’empresa blava.

No va ser fins que un moviment ciutadà va trobar una empresa de kilòmetre zero que estigués disposada a invertir i cablejar la nostra vila, amb la condició que la plataforma trobés un centenar de clients interessats. Així doncs, Méswifi va decidir portar la banda ampla al cor de la Vallalta i, tal i com hem explicat, queda ben poc perquè sigui realitat.

Curiosament, l’endemà que comencés Méswifi a cablejar la vila, va posar-s’hi també Movistar.

Després que Movistar hagi deixat Sant Iscle durant anys amb connexions a internet precàries i just ara que una petita empresa ha invertit i decidit cablejar amb fibra òptica la nostra vila, ara precisament s’hi posen ells a cablejar, denotant una baixesa i una “dignitat empresarial” dignes d’estudi.

Redacció