L'Onada Cultural 100.6FM - DAB - Web

Fibra òptica a Sant Iscle

El passat 9 de novembre es va engegar una campanya ciutadana per animar a totes les Isclenques i Isclencs a apuntar-se en un formulari on es mostrava la voluntat de tenir fibra òptica o connectivitat a l’alçada dels temps que corren.

Després de gairebé un mes no s’està arribant als mínims que l’empresa interessada en desplegar la fibra òptica necessita perquè li sigui rentable.

S’ha fixat el 30 de novembre com a data límit, i encara falta un bon gruix de població en el centre de Sant Iscle.

De fet, pel desplegament de Fibra s’han distingit tres zones de Sant Iscle: Font Montnegre, Can Ginebra, Centre vila i disseminats.

Sorprenentment, on menys qualitat de línia telefònica hi ha (Font Montnegre) és on hi ha menys interessats en desplegament de la xarxa. En el cas d’aquesta urbanització, per la seva ubicació, el desplegament seria via Ràdio (Banda de 5Ghz amb amples de banda contractats fins a 30/3Mbps).

Al centre de Sant Iscle l’empresa (MesWIFI SL) desplegaria fibra òptica amb velocitats fins a 100Mbps simètriques. Però a falta de cinc dies per tancar les inscripcions no s’ha assolit els mínims i és probable que Sant Iscle de Vallalta es quedi sense Fibra Òptica.

Sant Iscle de Vallalta té un dèficit històric en quant a comunicacions. Compta amb una central telefònica propietat de Movistar, on d’altres operadores no tenen possibilitat d’operar a no ser que sigui passant pel paraigües de Movistar (NEBA).

A banda d’oferir unes comunicacions obsoletes a la vila (ADSL, una tecnologia que compleix més de vint anys), el problema d’arrel és que la situació de la centraleta (prop d’una riera) fa que qualsevol inclemència metereològica, per petita que sigui, talli les comunicacions a tota la vila per períodes d’hores que van de les 3 a les 15 hores (segons si el tall es produeix en cap de setmana, nit, etc).

Els Isclencs han demanat per activa i passiva a Movistar el desplegament de la Fibra, que sorprenentment arriba a només dos carrers de la vila (Josep Maria Collet i Llibertat). Des de principis de 2020 ja no s’ha cablejat més i fonts de Movistar ja auguren que com a mínim fins el 2021 no hi haurà més notícies seves.

És per això que es va decidir montar la plataforma ciutadana per atreure operadores kilòmetre zero. Després de varis intents i ser rebutjats per diverses operadores, finalment MÉSWIFI SL va mostrar el seu interès en desplegar la seva infraestructura a Sant Iscle.

La única condició és que hi hagi 100 interessats (precontractes) al centre de la vila, condició que segons sembla no s’està complint.

Animem a totes les Isclenques i Isclencs a apuntar-s’hi i entre tots portar Sant Iscle de Vallalta al segle XXI:

http://www.fibrasantiscle.com

1 comentari

  1. Anna anievas

    Eiii molt bona iniciativa , perfecte !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

© 2024 Ona359FM

Tema de Anders NorenAmunt ↑