L'Onada Cultural 100.6FM - DAB - Web

Sangha Animal: Un projecte per créixer amb la natura

A finals de 2020 es va constituir a Sant Iscle el Sangha Animal. Neix d’una secció de Sangha Activa (el projecte d’inspiració budista) per vetllar per la conservació i benestar dels animals, flora i fauna dintre de la finca de Dones d’Aigua.

Els animals viuen en semillibertat i segons asseguren, amb la seva cura volen donar valor a la simbiosi entre espècies per a tenir un aprenentatge fonamentat en el respecte a tota mena de vida.

De fet podríem definir Sangha Animal com un espai de natura on aprendre dels animals i el seu entorn. Aquests animals, en cas de no ser acollits aquí, haurien tingut un destí incert (abandonament, escorxador, etc).

A la finca hi viuen des de gats, ponis, cavalls, passant per porquets… i un porc vietnamita.

Un dels porcs que viuen a Sangha Animal

Sangha Animals és un projecte tan senzill com ambiciós.

La senzillesa d’un espai de natura, de respecte, d’observació i aprenentatge.

L’ambició d’aprendre observant els cicles naturals dels animals i la natura, amb la mínima interferència dels humans, mentre gaudim donant el temps i l’espai perquè això succeeixi.

Sangha animals

Visita als animals

Els animals es poden visitar i es pot interactuar amb ells i la visita és gratuïta. Malgrat la gratuïtat de la visita, els cuidadors demanen donacions i sobretot voluntariat per cuidar i netejar els animals. A les zones d’animals cal sempre accedir-hi amb personal autoritzat, sobretot pel perill que pot suposar. Recordem que tot i semblar dòcils, no són animals domèstics i cal actuar en conseqüència i sobretot, en silenci i cura.

En silenci…

Com comentàvem, els animals es poden visitar, però cal fer-ho amb respecte i tenint en compte que és un espai de silenci on també s’hi fan cursos. Les nostres mascotes poden acudir també, però és molt important que no facin soroll perquè els animals es poden espantar. I lligat en tot moment per seguretat.

Col·laborar

Alimentar els animals, netejar, fer reparacions a les casetes i quadres i millorar la qualitat de vida dels animals ho fan possible els voluntaris. Des de l’entitat, fan una crida al voluntariat.

Pel que fa a les donacions econòmiques poden ser en forma de Teaming (1€ al mes), en forma d’apadrinament d’un animal (a partir de 15-20€ trimestrals), o campanyes més concretes com la de Gofundme: Salvar els porquets.

Aquesta campanya en concret demana diners per poder fer front a l’habilitació d’un espai per acollir trenta porquets. Les lleis espanyoles consideren els porcs una espècie invasora i els deixa desprotegits de qualsevol llei de protecció animal. L’entitat està en tràmits amb l’administració per poder acollir els animals i no haver d’eutanasiar-los.

Tallers

Al centre, també s’hi realitzen cursos i ben aviat tallers d’enriquiment personal. També contes a la gatera per a infants i tallers d’interpretació de la natura.

Ubicació

L’espai està ubicat en la finca Dones d’Aigua (Sangha Activa, Centre Budista). Pujant per la carretera de la Salut, a uns 500 metres després d’haver entrat al Parc Natural del Montnegre. Just després del Parc on hi ha el Salt de les Dones d’Aigua.

Es pot visitar els caps de setmana, a partir de les 11 del matí fins al migdia. Per visites entre setmana, cal concertar amb ells.

1 comentari

  1. Marina Burata

    Hola me llamo Marina Burata y soy una estudiante cursante de Bachillerato. Me gustaría poder contactar con vosotr@s para el TDR (treball de recerca) que estoy haciendo sobre los Santuarios que hay en Cataluña. Si no es mucho pedir, me gustaría preguntaros si podemos hacer visitas y si tenemos que reservar antes.
    Muchas gracias por vuestra atención, espero poder contactar con vosotros lo más rápido posible.
    Ya se que en los santuarios en teoría no aceptáis visitas… ya que no comercializáis con el entretenimiento del público por el bien de los animales… pero me ayudarías un montón si pudiera venir y hacer un buen trabajo para que así también dar a conocer a los jóvenes de ello!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

© 2024 Ona359FM

Tema de Anders NorenAmunt ↑