El confinament municipal decretat pel PROCICAT aixeca molts dubtes en pobles petits com el nostre on no podem gaudir de tots els serveis essencials.

Es pot anar a la peixateria del poble veï?

Es pot anar a les grans superfícies de Canet o Arenys de Mar?

Segons ens han informat fonts de Protecció Civil, només podem anar al municipi més proper i fer un sol desplaçament per fer la compra setmanal. Cal realitzar-la doncs en aquell establiment més proper on s’hi puguin adquirir tots els productes.

Mesures nadal

Tot i així, el decret no entra més en detall en circumstàncies concretes com la de Sant Iscle de Vallalta, on els nostres municipis veïns no compten amb establiments on s’hi pugui fer una compra sencera (incloent-hi carn i peix).

Per tant, cal desplaçar-se a Canet o Arenys de Mar per trobar aquest tipus de superfícies.

-Puc anar a comprar a establiments fora del municipi?

Anar a comprar fora del municipi està especialment justificat quan el producte no estigui disponible al mateix municipi. Es recomana que, si cal fer aquest desplaçament, es faci al municipi més proper.

FAQ de PROTECCIÓ CIVIL SOBRE LES COMPRES

En definitiva cal aplicar el sentit comú mentre durin les situacions excepcionals com l’actual.